Mirjam Poolster werd in 1958 in Den Haag geboren. Ze bracht een groot deel van haar jeugd en tienerjaren door in Zwolle en omgeving. Sinds 1982 woont zij in Vlaardingen.

Poolster werkte vijfentwintig jaar in de horeca maar stapte in 2000 succesvol over naar een functie als freelance Officemanager. Zij verzorgt secretariële ondersteuning voor bedrijven en ZZP’ers die hun kantoorzaken hebben uitbesteed.

Wegens omstandigheden moest ze al vroeg van school af om te werken. Toch hield zij jarenlang interesse in een structurele verdieping van haar kennis. Op haar vijftigste ging zij alsnog de uitdaging aan en startte een studie filosofie op de Erasmus Universiteit. Ze studeerde af in 2013.

Als dichter manifesteerde zij zich voor het eerst in 1992, toen zij zich aansloot bij de Vlaardingse schrijfkring Rotonde. Ze bleef er vijftien jaar lang schrijven en voordragen. Zowel solo als in groepsverband trad zij op bij poëziecafés en op festivals in vooral de regio Rijnmond.
Gedrukt werk uit die tijd is er nauwelijks te vinden. Poolster publiceerde enkele gedichten in bloemlezingen, onder andere van Schrijfkring Rotonde zelf. Een gedicht van haar hand is ook te vinden in het memorabele boek ‘Zooiets Amerikaansch – Honderd Jaar Hoogbouw in Rotterdam’. Pas in 2009 verscheen er een afgeronde verzameling gedichten in het boek ‘Een Stad van Duizend Woorden’. Dit overzicht van Vlaardingen maakte zij samen met haar man Look J. Boden en mag met recht haar officiële debuut worden genoemd. Van 2012 – 2014 was zij Stadsdichter van Vlaardingen.

Poolster ziet zichzelf het meest als creatieve bemiddelaar. Dat blijkt wel uit initiatieven als Stichting Renaissance en Stichting LGD, waarvoor zij negen jaar lang de Vlaardingse editie van Gedichtendag (met bijbehorende wedstrijd) organiseerde. Tegenwoordig geeft zij workshops en schoollessen poëzie schrijven en maakt zij zich sterk voor een brede maatschappelijke ontwikkeling binnen de Stichting Anders Kijken.

Bekijk hier de projecten van Mirjam Poolster.